Wat is zoeken?

Als je gaat zoeken probeer je natuurlijk iets te vinden. Wat we hier bedoelen met zoeken is het vinden naar oude objecten die vroeger zijn verloren en op het land of in het bos, en park  Dit kan van alles zijn, van een munt  tot een zilveren ring. Kort samengevat, Iedereen is wel iets verloren. Met een metaal detector kan je alles opsporen wat van metaal is, Denk hierbij aan goud en zilver, of koper en lood. Zelfs gewoon ijzer kan je ook vinden. Dit is natuurlijk heel spannend. Want als iets onder de grond terecht komt kan dat van alles zijn. De bodem is net water, als je iets laat vallen verdwijnt het vanzelf.

 

Een detector gaat ongeveer 30 centimeter diep. Dit is opzich heel diep want moet je je voorstellen als je op 1 meter diepte een blikje zou tegenkomen. Dat zou natuurlijk niet heel erg leuk zijn.

Op akkers kan je vaak goed zoeken omdat er veel mest en hooi opgegooid is vroeger. Omdat de mensen voornamelijk in het hooi leefden en de tenten er mee opvulden werd er van alles verloren! dit soort voorwerpen kan je vinden op akkers, denk hierbij aan munten, gespen, zegel stempels, loodjes, speelgoed, pijpenkoppen en sieraden etc etc. Niet alles is van metaal. Vroeger zijn er ook complete flessen of pijpenkoppen gedumpt. Net zoals een lege fles en een sigaret nu afval is was een pijpenkop en een fles ook vroeger afval. zoeken gaat dus niet alleen maar om metalen voorwerpen.

 

Zoeken naar oog vondsten: